Bretels

Er zijn van die dingen waar je herinneringen aan hebt, maar geen toekomst voor ziet. Dat was eens maar nooit weer. Als kind kreeg ik altijd de afgedragen kleren van de buurjongen. Een ding was zeker, ze waren nooit te klein. Broeken werden ‘ingenomen’. In de lengte losgeknipt en dan met en met een veel te dikke naad weer aan elkaar genaaid. Daarna pasten ze natuurlijk nog niet, ik kon er met losse handen in- en uitstappen.

Ook daar was een oplossing voor; bretels. Gestreepte elastieken dingen met klemmetjes. En hup, daar liep ik weer voor lul.

Nooit meer bretels. Ik ben niet zo’n modemanneke. Ik houd van functioneel en het moet vooral lekker zitten. “Koop nu eens iets netjes” is aan mij niet besteed. Zere voeten in mooie schoenen, knellende kleding, maar wel chique.

Als ik eenmaal iets heb gevonden wat me bevalt, dan weet ik het weer te vinden. Online is ongeveer alles verkrijgbaar. Zonder dat er iemand ongevraagd zegt dat het me geweldig staat. In de winkel mag je kiezen uit zo’n rekje in de verkeerde kleuren en snit die dit jaar in de mode zijn. Ik kom sowieso nog maar zelden in winkels. De virusjes zijn overal gratis en ze houden van mij. De prijs die ik ervoor betaal is nogal eens hoog.

Bol.com en Wehkamp zijn goede vrienden. Outdoorwinkels minder, die maken me gretig. Ze verkopen wel heel veel nuttige en functionele kleding en schoenen.
Dat ervaringen uit het verleden geen garantie zijn voor het vermijden ervan in de toekomst bewijst het volgende.

Ik ben voorzien van een paar fraaie littekens op mijn buik ter hoogte van mijn broeksband. Verder huist daar ook nog ergens mijn donornier. Mijn door de Prednison wat robuuster gevormd buikje maakt het al niet beter. Daarom zitten veel broeken mij niet lekker. Ze knellen als ik zit. Natuurlijk heb ik daar over nagedacht. Broeken met een elastische boord en een elastische riem. Dat helpt al wel, maar onvoldoende. Je ziet me vaak in joggingbroek.

Nou wil ik ook wel eens in m’n jeans de deur uit. Goede raad was duur. Hoewel, voor een heel redelijk bedrag dient zich een nieuwe oplossing aan. Zojuist besteld en overmorgen al geleverd. Geen gestreepte natuurlijk, fraaie zwarte vierpuntsexemplaren. Bretels zijn tegenwoordig modieus heel verantwoord. Ze ‘voegen iets extra’s toe aan je garderobe en accentueren jouw persoonlijke levensstijl’. Dat ik het maar weet. Nu maar hopen dat het de gouden greep blijkt.