Zon

Piep heeft van nature een zonnig humeur. Hij houdt van de zon. Alleen is het niet goed voor zijn muizenvel om lang in de zon te zitten. Zijn neus is nog gevoeliger. Een schaduwrijk plekje op een zonnige dag heeft Piep’s voorkeur. Schaduw genoeg in de boomgaard waar hij woont. Zijn huisje in een dop van een walnoot staat op een voor de zon beschut plekje.

Hij geniet ook van regen, van het geluid van de regen alleen al. Op het dak van zijn huis, of als je buiten bent onder een groot blad. Tintje, zijn vriendin heeft dat ook. Je kan ze als het regent dan ook vaak samen zien zitten onder zo’n blad.
Er gebeurt iets in m’n hoofd als ik de regen hoor, zegt hij altijd. Ik word er rustig van. Slapen als het regent is ook zoiets. Als je al niet slaperig bent, dan word je het wel.

Tintje en Piep luisteren samen naar de regen onder een groot blad. Hé Piep, zegt Tintje. Je valt in slaap! Ik zit naast je hoor. Nee hoor ik sliep niet zegt Piep. Tintje trek het blad waar ze onder zitten een beetje scheef. Een straaltje water loopt in Piep zijn nek. Oh pardon hoor zegt ze en gaat er lachend vandoor de boomgaard in. Wacht eens even jij roept Piep. Ik krijg je wel hoor.

Een uurtje later zitten ze uit te puffen voor hun huisje. De zon is doorgebroken. Piep houdt van zon, van regen en van Tintje. Wat wil een muis nog meer?